27/05/2015

THALIA EXTRA WHITE MEGAH PERAWAN

PRODUK MEGAH PERAWAN

Kenapa Anda Harus Memilih Megah Perawan?? Produk Kesihatan dan Pencerahan Kulit Muka Yang Telah Terbukti Berkesan!!!

Istimewa Untuk Wanita dan Lelaki

Produk hebat yang tersohor dan sememangnya GEMPAK! Cubalah sendiri!!

 THALIA EXTRA WHITE 

MEGAH PERAWAN

MEGAH PERAWAN THALIA EXTRA WHITE

THALIA EXTRA WHITE Megah Perawan diformulasi dengan ekstrak buah-buahan terbaik seperti buah delima,berries serta diadun bersama Pure Marine Collagen dan Vitamin C (di ambil dari buahan) untuk membantu tubuh melawan sel-sel kanser dan radikal bebas dari udara persekitaran. 


Gabungan hebat ini membantu tubuh menjadi lebih aktif, sihat, bertenaga, lebih putih serta menawan. 


THALIA EXTRA WHITE Megah Perawan

THALIA EXTRA WHITE Megah Perawan dibuat dari bahan 100% TUMBUHAN & menggunakan ramuan terhebat DUNIA untuk mengaktifkan COLLAGEN semulajadi pada kulit!! 


THALIA EXTRA WHITE Megah Perawan adalah nutrisi lengkap untuk anda!!


Megah Perawan THALIA EXTRA WHITE

KELEBIHAN THALIA EXTRA WHITE UNTUK KECANTIKAN

merawat JERAGAT & JERAWAT dari akar umbimenghapuskan BAKTERIA yang menyebabkan JERAWAT & RESDUNGMEMUTIHKAN kulit seawal 3hari penggunaan.MENGANJALKAN kulitMenghilangkan KEDUTAN & anti penuaanMerawat Tumit MEREKAHMenguatkan KUKUMELEBATKAN rambut & MENGURANGKAN rambut Gugur


KESIHATAN

✔Meningkatkan IMUNISASI Badan✔Mengelakkan penyakit Ketumbuhan sel seperti Kanser, Cyst & Fibrosis✔Merawat SAKIT SENDI✔MENURUNKAN paras Kolestrol dalam BadanMENERANGKAN penglihatan mata

KELEBIHAN IBU MENGANDUNG & MENYUSU

✔MEMPERBANYAKKAN air susu✔kulit Baby Cerah & Gebu✔Rambut Ibu Kurang Gugur✔Kulit Ibu Halus, gebu, cerah & anjal✔Peranakan & Luka Bersalin Cepat Sembuh


KELEBIHAN ISTIMEWA PARA WANITA

Mencantikan Bentuk BadanMenganjalkan PayudaraMengharumkan bahagian Istimewa wanita

Hilangkan parut jerawat anda dengan Thalia Extra white!!!


Khasiat:

✔mencerahkan kulit✔melembabkan kulit✔menghilangkan jeragat✔mengecutkan jerawat✔baik untuk rambut/kuku/tulang/ototsesuai untuk perempuan/lelaki


CARA PENGGUNAAN:

Campurkan 2 skop Thalia Extra White ke dalam 250ml air sejuk (elakkan guna air panas) kacau atau goncang dengan shaker dan terus minum. 


Amalkan setiap pagi dan malam sebelum tidur.

KESELURUHANNYA KEISTIMEWAAN THALIA EXTRA WHITE Megah Perawan:-

Membantu Menghaluskan dan Menggebukan kulit Membantu Merawat Jerawat dan Jeragat Membantu Menguatkan Akar Rambut dan Kuku Membantu Mengaktifkan Sel Kolagen Membantu Menghilangkan Tanda dan Kesan Regangan Kulit Sesuai Untuk Ibu Mengandung dan Menyusu Bayi

THALIA EXTRA WHITE Megah Perawan

SIGNORAS SECRET

Signoras Secret merupakan supplement PERTAMA di Malaysia yg menggabungkan collagen ASLI (WHITENING PURE COLLAGEN FORMULA) dan jamu (INNER BEAUTY BOOSTER FORMULA) di dalam satu kotak. Dengan gabungan dua botol didalam satu kotak Signoras Secret ini, pengguna akan mendapat hasil yg TERBAIK untuk khasiat luaran dan dalaman wanita. 

KANDUNGAN SIGNORAS SECRET

* WHITENING PURE COLLAGEN

Pure Strawberry Stemcell

Pure Apple Stemcell

Pure Mixberry Stemcell

Pure Red Grape Stemcell

Pure Tomato Stemcell

Pure Papaya Stemcell

Pure Collagen

Pure Vitamin C

L-Arginine

Coenzyme Q10

Licorice



* INNER BEAUTY BOOSTER

Pure Honey Melon Stemcell

Grape Skin

Pure Collagen

Pure Vitamin C

Manjakani

Serapat

Pueraria Mirifica












KHASIAT SIGNORAS SECRET

Kulit: + Putih gebu cerah berseri + Tiada jerawat & jeragat + Parut hilang + Mengecilkan pori-pori + Mengurangkan minyak di wajah + Menghilangkan kedutan halus + Tona kulit sekata Badan: + Sihat bertenaga + Cepat menyembuhkan luka + Membakar lemak + Membuang toksin + Mencantikkan kuku & rambut Payudara: + Anjal mantap padat + Mencerahkan put*ng Alat sulit: + Mempercepat penyembuhan luka bersalin + Mengetatkan faraj + Mengurangkan keputihan + Menghilangkan senggugut + Melancarkan peredaran haid + Meningkatkan ghairah semasa bersama




CARA PENGGUNAAN SIGNORAS SECRET

2 scoop whitening pure collagen & 2 scoop inner beauty booster 

setiap pagi dan malam

Kemam utk hasil yang cepat & efektif

Minum banyak air kosong untuk membantu penyerapan optimum

26/05/2015

GLIMMERZ SKIN - NANO CHEMOLE

GLIMMERZ SKIN

Skincare terbaharu mencipta fenomena tanpa pengelupasan menyakitkan...tanpa bahan kimia terlarang....kulit lebih glowing dan cerah.

Glimmerz Skin (GS) mengandungi;
☞ Gs Smooth Soap 40gm
☞ Gs Ink Serum 60ml
☞ Gs Day Cream 15gm
☞ Gs Night Cream 15gm

Fungsi GS;
♥ mengecilkan liang pori wajah
♥ memberikan kesan glowing pada kulit
♥ membantu memudarkan parut pada wajah
♥ Kulit lebih flawless
♥ Menghalang kulit dari sinaran uva dan uvb
♥ Melembapkan kulit
♥ Mengecutkan jerawat
♥ Menghalang pembentukan jeragat

Berminat untuk mendapatkan produk ini boleh;
☞ Whatsapp 0129722006
☞ Telegram 0129722006
☞ Instagram bpinkish_shop
☞ Fb B'Pinkish Shope
☞ Fb page Babies Pinkish

25/05/2015

JAMU TRADISI WANITA JAMU JELITA

JAMU TRADISI WANITA

Dihasilkan daripada herba-herba terpilih seperti Ketumbar, Kunyit, Halia, Pegaga, Cekur, Serapat, Temulawak, Kayu Manis dan buah Pala.

KHASIAT;
- MEMBANTU MELEGAKAN KEPENATAN FIZIKAL
- MEMBANTU MENAMBAH TENAGA
- MEMBANTU MELEGAKAN SENGUGUT DAN KEPUTIHAN
- MEMBANTU MELANCARKAN HAID SUPAYA LEBIH TERATUR
- SESUAI DIGUNAKAN OLEH GADIS, WANITA DAN IBU SELEPAS BERSALIN.

JUS TRADISI WANITA JAMU JELITA

JUS TRADISI WANITA

MENGANDUNGI 10 KALI EKSTRAK PERAHAN DELIMA, ACAI BERI & PRUNE & RAMUAN HOMEOPATI

HARGA : RM33.00

JUS ini amat disyorkan untuk wanita yang :-
Kurang Tenaga
Selepas Bersalin
Mengalami Masalah Kedinginan
Kemurungan
Sukar Mendapt Zuriat
Ketidakseimbangan Hormon
Kelancaran Haid
Senguggut
Menopaus
Payudara Kecil & Kendur
Bentuk Badan Yang Kurang Menarik
Kelonggaran
Keputihan
Kelihatan Lebih Tua dari Usia Sebenar.

KEISTIMEWAAN JUS TRADISI WANITA :-
Berkualiti Gold & Premium
Harga Kompetitif
Ekstrak Kolagen 500mg
Pelbagai Herba Wanita
Berkesan dan Efektif
Sedap & Selamat
Tanpa Pewarna
Kaya Vitamin & Mineral
Baik Untuk Dalaman & Luaran
Menaikkan Seri Wajah
Mengembalikan Keperawanan
Memontok & Membentuk Badan
Meramping & Awet Muda
Meningkatkan Keyakinan Diri
Baik untuk Dara & Berkahwin
Sesuai untuk Ibu Menyusu Bayi

TIPS MEMILIH PRODUK

Malam ni nak share sedikit tips...

Sekarang ni berlaku lambakan produk kecantikan kat pasaran...macam2 jenis produk dan jenama yg muncul sehinggakan pengguna sendiri dah keliru dan tak mampu untuk membuat pilihan yg tepat.

Baru cuba yg ni...dah timbul pulak produk baru dgn testimoni yg gojes2...mau tak tergugat utk mencuba..terus tinggalkan yg ni cuba pulak produk baru..Adakah anda rasa keputusan yg anda buat adalah tepat??? Seringkali bertukar2 produk dari satu produk ke produk yg lain.

Kita seringkali silap dalam membuat pilihan yg tepat..contohnya;
☞ Beli produk yg tak sesuai dgn kemampuan bulanan kita..Ape guna beli produk mahal jika kita hanya mampu beli utk bulan pertama je...bln2 seterusnya dh xmampu..so mcm mna produk tu nk memberi kesan.
☞ Beli produk yg tak sahih akan keselamatan bila menggunakannya..yg tiada KKM..terutama produk dari luar
☞ Kita suka minuman berkafien / bergas...tapi beli supplement yg kena pantang semua tu.Mana nak berkesan yunk oiii...
☞ Kita jenis yg malas nak bancuh2 dan kadangkala takde masa nak bancuh membancuh supplement ni tapi kita beli jgk yg jenis kena bancuh sbb tgk testimoni cun melecun..pastu mulalah skip pengambilan akibat xde masa dan malas nk bancuh.

Sukar untuk membuat pilihan produk yg sesuai???
☞ First...kaji ape masalah yang anda nak rawat..contohnya masalah kulit ke..jerawat ke..jeragat ke.
☞ Second...bila dah tahu ape masalah anda...blh la mula membuat kajian produk yg sesuai dgn masalah anda...carilah produk yg famous @ pernah famous dan harganya maintain je sampai sekarang..walaupun produk tu dah x viral. Sebabnya produk yg maintain harga menandakan produk tu bagus dan di kawal oleh pengilang..kerana mutu dan kualiti bahannya terjaga.
☞ Third...buat perbandingan antara semua produk.Pilihlah produk yg harganya sesuai dgn bajet bulanan kita. Contohnya kita memperuntukkan rm150 tiap2 bulan utk supplement.So belilah yg sesuai dgn bajet kita tu.
☞ Last...jgn lupa pilih produk yg sesuai dgn gaya hidup kita..kalau kita ni jenis yg tergopoh-gapah nk ke tempat kerja..jgn la beli supplement yg kena bancuh.Nanti akan take your time.So belilah yg jenis kemam @ telan mcm kapsul ke.

Yg penting jgn skip pengambilan... teruskan setiap hari...setiap bulan. Jangan lupa minum Air masak yg banyak...kalau kena pantang Kafein jgn lupa pantang..barulah kesan tu meletoppp.

CHRISZEN MOIST CAKE FREE AMPOULE

BEDAK MAGIC ‘CHRISZEN MOIST CAKE’ ini begitu ISTIMEWA kerana ia mengandungi:
+ L-Glutathione (Mencerahkan)
+ Pelindung UV (SPF 50/PA+++)
+ Kolagen (Menghaluskan)
+ Pelembap (Melembapkan)

**Diformulasikan di Korea.

13 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MILIKI
‘CHRISZEN MOIST CAKE’
✔ Wajah lebih licin, gebu , glowing & cerah semulajadi.
✔ Jimat masa - tak sampai 3 minit wajah tampil berseri2.
✔ Sesuai utk ibu2 yg sibuk & bekerjaya kerana sangat senang disapu dan mudah untuk diratakan ke seluruh wajah.
✔ Menutupi bintik2 hitam & ton kulit yg tak sekata. Dapat menutupi parut, serta lingkaran hitam sekeliling mata.
✔ Mengecilkan pori2 yg terbuka dan Noncomodogenic – tidak menyumbat pori-pori.
✔ Anti aging - melambatkan proses penuaan kulit..kelihatan jauh lebih muda dr usia sebenar.
✔ Perlindungan sinar matahari – spf 50++, kulit yg lemah akibat terdedah pd cahaya matahari akan menyebabkan kulit anda cepat berkedut, berjeragat & kusam.
✔ Tidak berminyak & sesuai untuk semua jenis kulit (normal, kering & berminyak). Warnanya dicipta untuk orang Asia serta tekstur yg ringan sesuai untuk cuaca panas/tropika.
✔ Nampak sangat natural tak seperti memakai mekap tebal, tidak “comot & bercapuk2”.
✔ Sapuan sedikit sudah memberi hasil maksima seperti dimekap oleh jurusolek professional!
✔ Tahan lama sehingga 10 -12 jam.
✔ Mudah di bawa ke mana shj.
✔ Yang penting MURAH, JIMAT & SENANG utk digunakan.

BEDAK MAGIC ‘CHRISZEN MOIST CAKE’ ini ada 3 warna pilihan
No. 1 - Merah Jambu Cerah - Kulit Cerah ( Sofea Jane )
No. 2 - Merah Jambu - Kulit Melayu ( Zizie Ezzety )
No. 3 - Kuning Langsat - Kulit Sawo Matang/Gelap ( Lisdawati )

PENTING!!
✔ Kesan sepantas 3 minit !! Ini adalah respon biasa yang kami terima dari ribuan pengguna kami. Jadi, anda patut cuba HARI INI JUGA !!
✔ Chriszen Moist Cake telah mendapat kelulusan KKM - NOT140304903K dan selamat digunakan.

Chriszen Ampoule merupakan "serum" ataupun "pelembab" yang selalu digunakan. Apakah kelebihan Chriszen Ampoule jika berbanding dengan serum biasa?
✔ Chriszen Ampoule merupakan pelembab/serum yang nipis dan tidak berminyak.
✔ Chriszen Ampoule sesuai untuk semua kulit terutamanya kulit sensitif.
✔ Chriszen Ampoule digalakkan guna sebelum memakai solekan atau penjagaan kulit.
✔ Chriszen Ampoule ini berfungsi untuk melembabkan, mencerahkan dan merawat kulit wajah.
Harga asalnya RM29 tetapi diberikan secara percuma sekiranya ada membeli CHRISZEN MOIST CAKE FOUNDATION.

CARA-CARA PAKAI
BEDAK MAGIC ‘CHRISZEN MOIST CAKE’
Step 1: Pakai ampoule ke seluruh muka(2 titik).
Step 2: Rub and mix Chriszen Moist Cake tu supaya mendapat warna foundation yang CONTRAST.
Step 3: Tunggu sebentar supaya ampoule dan moist cake tu absorb ke dalam kulit anda.
Step 4: Muka anda sudah jadi macam muka ARTIST Korea yang NATURAL + PUTIH!!

TIPS: Rub and mix lebih L-Glutathione(putih) supaya membolehkan muka anda jadi putih dengan sepanjang masa tapi bukan sebentar saja!

BERMINAT??
JOM ORDER.

HARGA PASARAN
RM 88 .00 SM/ RM 95.00 SS

HARGA KAMI!!
RM 50.00 SM/ RM 63.00 SS
( FREE AMPOULE)
FREE POSTAGE

LANGKAH KESELAMATAN SEMASA PETIR

LANGKAH KESELAMATAN SEMASA PETIR

Kita sering dengar di dalam berita @ baca di dada akhbar tentang kematian akibat panahan petir....bukan sahaja manusia, haiwan jg turut menjadi mangsa. Bila datangnya petir mmg kita rasa sangat takut terutama petir dan guruh yg kuat..memang tak senang duduk rasanya.

Memang saya akui saya fobia bila dgr petir yg kuat...sbb benda ni telah meragut nyawa arwah Ayah saya..semoga beliau tenang di sana...Al-Fatihah.

Tahukah anda langkah2 keselamatan yg perlu di ambil jika anda terdengar bunyi petir?? Jom sama2 baca supaya kita dan anak2 @ keluarga kita yg lain tidak menjadi mangsa panahan petir.

LANGKAH 1 (Sekiranya anda @ anak2 berada di luar rumah)
1). Hentikan semua aktiviti luar dan cari tempat perlindungan sebaik sahaja anda melihat awan gelap muncul. Kilat tidak semestinya diiringi hujan dan masih boleh memanah anda walaupun awan gelap itu berada pada jarak 15 km dari tempat anda berada.Pastikan semua anak2 berada di dalam rumah.
2). Cari perlindungan dalam bangunan yang besar dan kukuh, kenderaan atau struktur yang besar seperti jambatan dengan pantas.
3). Cari tempat perlindungan sebaik sahaja anda melihat pancaran kilat.
4). Jika tiada tempat berlindung berdekatan anda, segera turun dari tempat tinggi dan berlindung di tempat rendah atau masuk ke dalam longkang yang kering.
5). Jangan tunggu sehingga hujan turun sebelum mencari perlindungan kerana kilat boleh memanah anda walaupun sebelum hujan turun.
6). Jangan gunakan payung ketika adanya panahan kilat (kerana payung turut diperbuat dari logam).
7). Sekiranya hujan, basahkan pakaian anda kerana pakaian basah membantu mengurangkan kecederaan serius jika anda terkena panahan kilat.
8). Segera duduk dalam ‘Kedudukan Pertahanan Kilat’, iaitu bercangkung dengan kedua belah kaki dirapatkan dan menutup telinga dengan tangan.
9). Jangan sentuh objek besi seperti pagar, tiang dan orang lain.
10). Jangan berlindung di bawah pokok, khemah, bangsal kecil, kongsi, rotunda atau gerai makanan di tepi jalan. Jika anda berlindung di tempat yang sempit atau kecil, pastikan ia dilengkapi sistem pertahanan kilat.

LANGKAH 2 (Sekiranya anda berada dalam rumah atau tempat perlindungan)
1). Jika anda di dalam tempat perlindungan, jangan sentuh peralatan elektrik dan tanggalkan plug dari soket jika perlu.
2). Jangan gunakan telefon rumah atau pejabat. Gunakan telefon bimbit jika perlu sahaja.
3). Jauhi balkoni, beranda, pintu, tingkap, dinding, atau tiang yang menghadap luar rumah.
4). Elakkan berada di dalam bilik air atau berhampiran dengan paip air yang dibuat daripada besi.
5). Pastikan anda berada di dalam tempat perlindungan untuk tempoh sekurang-kurangnya 30 minit selepas guruh yang terakhir kedengaran. Anda perlu ingat bahawa kilat masih lagi boleh menyambar walau pun hujan telah berhenti.

Sambil mempraktikkan langkah2 di atas...berdoalah jgk kepada Tuhan semoga kita dan keluarga berada di bawah lindungan-Nya...semoga kita terhindar dari petir yg menyambar.

24/05/2015

SATIN SKINZ PREMIUM MURAH

SATIN SKINZ PREMIUM

HARGA : RM140 (SM) RM150 (SS)

Satin Skinz membantu anda yang mengalami masalah :
* Kulit Gelap dan Kusam
* Wajah Bersisik
* Muka dan Badan Penuh Jerawat
* Kawasan celahan yang gelap dan hitam
* Muka sentiasa berminyak dan pucat
* Jeragat yang susah nak hilang
* Masalah rambut gugur
*Senggugut bila datang bulan
* Banyak Toksin dalam Badan
* Sistem Imun Badan yang tidak kuat,kulit gatal-gatal atau Eczema

Satin skinz bertindak secara detox dan vitamin. Supply while detoxine. Dengan amalan Satin Skinz, tindak balas akan lebih pantas kerana fungsi detoxine yang terkandung dalam Satin Skinz membantu menyahtoksin dalam badan kita seterusnya memberi feedback yang baik dari supplement yang kita ambil. Jimat di sini. Tak payah beli DETOX.

Apabila anda mencari supplement yang dapat memutihkan kulit anda secara keseluruhan, gunakanlah brand yang telah dipercayai. Satin Skinz Supplement yang bekerja dari dalam dan luar ini memberikan hasil kulit yang merata, bersih dan cerah hanya dalam waktu SATU HINGGA DUA minggu.

FORMULA KHAS untuk orang Asia yang mudah gelap dan berkulit terlalu kering atau berminyak kerana cuaca panas sepanjang hari.

APA YANG MENYEBABKAN SATIN SKINZ SANGAT BERKESAN??

Satin Skinz di datangkan dalam 2 botol iaitu PURE GLUTATHIONE (botol pink) dan PURE VITAMIN C ROSEHIP, HYDROLYZED COLLAGEN & PHYTOCELLTEC (botol biru).
Kedua-dua botol tersebut perlu di amalkan serentak. Kenapa satin skinz mengasingkan bahan-bahan tersebut? Kan mudah sekiranya di jadikan satu?
Satin Skinz merupakan produk pertama di Malaysia yang mengasingkan bahan-bahan aktif untuk mengekalkan khasiat semulajadi tanpa pertembungan bahan-bahan lain yang menyebabkan perubahan pada khasiat asal.

Sekiranya anda seorang yang menitikberatkan kesihatan. Yang mana menu pilihan anda ?
- Nasi + Sayur yang di rebus bersama-sama dalam 1 periuk
ATAU
- Nasi dan sayur yang di masak berasingan?

Anda harus memilih menu yg di masak secara berasingan supaya zat-zat dan khasiat asal tidak hilang dan terbazir !

DENGAN SATIN SKINZ
Kelebihan Yang diperolehi :
- Perubahan tona kulit sehingga 5x lebih putih, lebih gebu, lembap dan tegang
- Menaikkan rona merah jambu pada wajah
- Wajah lebih segar dan berseri
- Menyekat pembentukan jerawat
- Menghilangkan parut 5x lebih cepat
- Memutihkan kawasan intim dan pelipat
- Meransangkan peningkatan kolagen
- Memperbaiki tekstur kulit tua & mati
- Mengurangkan pigmentasi & garis selulit
- Mengurangkan kedutan halus

Cara Makan :
Penggunaan 2 biji sehari boleh tahan = 2 bulan
penggunaan 4 biji sehari boleh tahan = 1 bulan

Lebih detail cara pengambilan :
Ambil 1 biji dari botol biru + 1 biji botol pink.
Anda perlu telan/ hisap serentak !
Makan sehari 2 kali iaitu pada waktu pagi (sebelum breakfast) dan sebelum tidur

Disarankan ambil semasa perut kosong

20/05/2015

SKIN PERFECT FORMULA (SPF) REVIEW

Sape nak cuba produk ni blh pm @ whatsapp sy ya...saya nak kasi harga promosi dan hadiah percuma untuk anda...

Produk ni berasaskan rose placenta dan makanan sunnah yg mana sangat elok untuk kulit kita..saya sendiri dah cuba dan rasa amat yakin dgn keberkesanan dan keselamatan produk ini dengan rasanya yg sedap...nak makan pun senang je syg2...just koyak sachet yg kecil molek tu dan tuangkan dalam mulut...kemam la sampai habis. Dalam masa seminggu anda dah nampak kesannya terutama yg ada masalah jerawat bernanah @ jerawat batu tu...kejap je jerawat dah kecut..

Tak rugi anda guna produk ni sbb dia blh cover satu badan kita untuk mendapatkan kulit yg cerah..halus...gebu...dan bebas cela.

Jangan lupa ya whatsapp ya 012-9722006 untuk dapatkan harga promosi dan hadiah istimewa.

1 kotak ada 30sachet untuk sebulan penggunaan..

KEPENTINGAN MINUM AIR MASAK YANG BANYAK

Tahukah anda meminum air masak dengan banyak adalah penting untuk tubuh badan kita..kita di sarankan meminum 8 gelas air masak sehari. Bagi yang mengambil supplemen lebih digalakkan untuk minum air masak dengan banyak sekali.

Jom kita baca info dibawah ni ye:-

Kelebihan minum air

Amalan meminum air pada kuantiti yang mencukupi untuk tubuh bukan sahaja melicinkan proses dalam sistem tubuh, malah boleh memberikan kelebihan-kelebihan iaitu:

•Mengalakkan penghasilan air susu yg banyak bg ibu menyusu
•Dapat menyahtoksikkan badan dengan cara semula jadi.
•Kulit anda akan kelihatan sentiasa lembap
•Awet muda di mana badan yang sentiasa mendapat bekalan air yang mencukupi boleh melambatkan proses pengecutan kulit.
•Badan akan sentiasa cergas dan berasa ringan.
•Dapat membantu proses mengurangkan berat badan dengan gabungan amalan pemakanan seimbang dan senaman secara konsisten.
•Minda yang ceria dan emosi stabil.

Kita digalakkan meminum 3 liter air sehari jika mengambil supplement. "3 liter? Banyaknya..." rungut seorang dua kenalan. "Tak banyak kalau kita tahu sebab dan cara mudah untuk habiskan air sebanyak 3 liter tu."

Sebab perlu minum air 3 liter air sehari

1) Suplemen semulajadi membebaskan toksin dari tubuh serta memperbaiki sel-sel yang rosak. Semasa proses ini, air amat diperlukan, kalau tidak kita akan mengalami keadaan yang dinamakan healing crisis.

Di mana healing crisis adalah satu tempoh yg diambil untuk proses2 membersihkan badan, penyingkiran toksin dan untuk bina semula sel-sel badan yang lebih kuat dari sebelum ni.

Ibarat tangki yang dah lama tak basuh. Bila basuh, berus, sental... banyak la karat2 yang keluar dari tangki tu... Bila karat2 tu semua dah clear, dah bersih... air yang mengalir dari tangki tu pun laju jer. Kita nak guna untuk basuh ape2 pun best kan ? Macam tu jugalah badan kita. Healing crisis ini tidak akan sama dengan orang lain sebab ianya bergantung kepada tahap kesihatan masing- masing.Kalau badan sihat jadi kurang healing krisis tu...Apa yang penting teruskan makan vitamin dan minum banyak air masak, insyaAllah

2) Pengambilan suplemen adalah dalam bentuk concentrated iaitu kandungan yang sangat pekat. Bila kekurangan air akan menyebabkan darah kita menjadi pekat. So boleh bayang bilamana kita bancuh sesudu garam dalam sebiji cawan berbanding dengan mengacau sesenduk garam dalam sebiji cawan. Satu senduk garam pasti tidak sesuai dilarutkan dalam sebiji cawan, jadi ia memerlukan bekas yang lebih besar dari sebiji cawan.

3) Berbeza dengan memakan buah-buahan, kita tidak perlu minum air yang banyak selepas itu kerana buah-buahan tersebut sudah mengandungi air. Tahap kepekatan nutrien dalam sebiji buah jauh lebih rendah dari sebiji pil vitamin.

Tips minum air secara berkesan

☞ Minum segelas air masak (250ml) sebaik bangun tidur.Minum air di pagi hari dikatakan dapat menyegarkan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
☞ Minum segelas air masak sejam sebelum tidur
☞ Ambil makanan tambahan /supplemen bersama 2 gelas air
☞ Minum setengah gelas/segelas air masak setengah jam sebelum makan.Ia akan turut membantu anda mengurangkan berat badan dan mengelakkan makan berlebihan
☞ Minum segelas air sebaik sahaja selepas ke tandas/menyusukan bayi atau mengepam
☞ Letakkan sebotol air masak di tepi katil,supaya apabila anda terjaga di waktu malam boleh minum air masak
☞ Minum air masak suam panas supaya kita akan menghirup air sedikit demi sedikit
☞ Periksa pengambilan air secara detail seperti berapa gelas sehari atau berap liter sehari.Kadang kala kita merasakan dah cukup banyak minum air tetapi sebenarnya belum pun sampai 2 liter
☞ Pastikan air masak sentiasa ada berdekatan dengan anda.Jadi bila-bila sahaja anda boleh minum
☞ Minum air bila-bila masa bila rasa haus dan lapar tetapi belum sampai waktu makan

Bagaimana tertib tu? Kenapa perlu tertib?

Jika anda minum dengan tidak tertib...Anda akan kerap ke tandas

Bagaimana cara untuk minum dengan tertib

1- Teguklah air sebanyak 3 teguk dan berhenti seketika.
2- Bernafaslah dengan teratur 3 kali dan ulanglah semula...
3- Jangan minum berdiri
4- Jangan gelojoh ketika minum sebaliknya minumlah seteguk demi seteguk secara perlahan-lahan. Ini akan mengelakkan kita merasa kembung berbanding jika kita minum dengan banyak sekali gus.
3. Amalkan untuk meletakkan bekas air di seluruh pelusuk rumah. Jadi apabila anda melalui bahagian rumah tersebut contoh ruang tamu, anda boleh berhenti seketika untuk minum air tersebut tanpa perlu ke dapur.
4. Bagi ibu menyusu, amalkan untuk minum segelas air suam sebelum dan selepas mengepam bagi mengelakkan dehidrasi.
5. Amalkan juga untuk meminum air selepas selesai ke tandas....

Kesan kekurangan air dalam badan

1. Lemah daya ingatan (ingatan jangka pendek).
2. Sukar membuat kiraan, walaupun yang mudah.
3. Sukar memberi tumpuan terhadap perkara yang
dilakukan terutamanya pada skrin komputer atau bahan bacaan bercetak.
4. Tekanan darah menurun.
5. Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurangan menyebabkan mudah rasa mengantuk.
6. Lesu pada waktu siang.
7. Sakit belakang.
8. Dehidrasi. Tubuh akan mengalami dehidrasi.
Dehidrasi ini menyebabkan cairan di otak akan menurun, pengangkutan oksigen yang seharusnya mengalir ke otak pun berkurang. Akibatnya, sel-sel otak menjadi tidak aktif dan berkembang.
9. Sakit kepala.
10. Memperlahankan kadar metabolisma badan.
11. Meningkatkan risiko kanser usus, kanser pundi kencing dan kanser payudara.
12. Sendi dan otot mengalami kekeringan cecair.
13. Menyukarkan penyingkiran bahan toksik.
14. Meningkatkan keinginan untuk makan.
15. Darah menjadi lebih pekat .
16. Mudah keliru.
17. Degupan jantung semakin meningkat.
18. Menjejaskan tindak balas kimia dalam badan.
19. Gangguan fungsi kognitif (kepandaian) otak. Jika kita kekurangan air putih, otak tidak mampu menjalankan fungsi normalnya lagi, terutama fungsi kognitif yang akhirnya membuat kita menjadi senang lupa dan kurang konsentrasi.
20. Mengganggu fungsi ginjal. Ini kerana air sangat penting untuk mencegah penyakit batu karang. Dengan cukupnya air dalam badan, maka komponen pembentukan batu karang menjadi lebih mudah luruh bersama air kencing.
21. Pelbagai gejala ringan dan berat akan timbul. Kekurangan air yang dialami oleh tubuh akan menyebabkan gejala ringan dan sedang seperti lelah, haus, batuk kering, badan panas, sakit kepala, air kencing pekat, denyut nadi cepat, hingga gejala berat seperti halusinasi dan kematian.
22. Mudah terkena infeksi kerana bakteria tidak mampu keluar akibat kurang minum, kita akan mengalami infeksi. Gejalanya seperti suhu badan yang sedikit meningkat, rasa ngilu terutamanya saat akhir buang air kecil, perasaan ingin buang air kecil yang tidak dapat ditahan-tahan, dan lain-lain.
23. Kulit menjadi kusam. Ini kerana kurang minum air menyebabkan aliran darah dalam kapilari di kulit juga tidak maksimal.